Pasirinkite savo kalbą

   |   +370 633 42242

Extreme Euro Open 2015

Detaliau
2015-07-22 09:28 #26159 nuo Alonas
Replied by Alonas on topic Extreme Euro Open 2015
Superinis reportažas iš Shoot-off'ų. Jaučiuosi lyg sugižęs į Čekiją :)

www.ceskatelevize.cz/ivysilani/101554471...291429001-shoot-off/
The following user(s) said Thank You: Glockman

Please Prisijungti or sukurti paskyrą to join the conversation.

Detaliau
2015-06-20 22:53 #26028 nuo ramas123
Replied by ramas123 on topic Extreme Euro Open 2015
Va ir video is Alono minetu shoot-off'u:

youtu.be/PSUgQJ-4QHY
The following user(s) said Thank You: ArvydasB

Please Prisijungti or sukurti paskyrą to join the conversation.

Detaliau
2015-06-14 22:28 - 2015-06-14 22:31 #25997 nuo ramas123
Replied by ramas123 on topic Extreme Euro Open 2015
Aciu visiems uz issamias apzvalgas. Buvo labai idomu, tarsi pats buciau dalyvaves. Aciu dar karta!
youtu.be/7zvrViYW9lM
Last edit: 2015-06-14 22:31 by ramas123.

Please Prisijungti or sukurti paskyrą to join the conversation.

Detaliau
2015-06-14 10:40 #25995 nuo Alonas
The following user(s) said Thank You: OR-4

Please Prisijungti or sukurti paskyrą to join the conversation.

Detaliau
2015-06-11 23:53 - 2015-06-12 21:57 #25992 nuo Alonas
Replied by Alonas on topic Extreme Euro Open 2015
IV dalis. Paskutinė.

Shoot-Off ir apdovanojimai

Šiemet shoot-off‘ai buvo naujo, visiškai neįprasto formato. Jei klasikiniai shoot-off‘ai vykdomi šaudant dviem šauliams vienu metu į krentančius metalinius taikinius, tai šį kartą organizatoriai sugalvojo tikrai labai labai originalai. Šeši geriausi šauliai iš populiariausių divizionų buvo pakviesti atšaudyti tiesiog kelis varžybų pratimus. Po pirmo pratimo liko keturi geriausi, po antro – du. Trečias pratimas buvo lemiamams. Laimėjęs jį buvo skelbiamas shoot-off‘o nugalėtoju. Sakyčiau, labai vykęs sprendimas. Pamatai, kaip topiniai šauliai šaudo, kokia taktiką renkasi, kaip padaro kliurkas ir primisina.

Standard diviziono topiniai šauliai:






Tori Nonaka:







Buvo labai karšta. Kai kas gaivinosi ir taip :)






Per Produkcijos finalą įvyko labai įdomus epizodas. Susirungė serbas Ljubisa Momčilovicius ir amerikietis Benas Stoegeris. Momčilovicius atsaudo pirmas, pradeda Stoegeris, po kelių šuvių jo ginklas mirtinai užstringa ir jis nutraukia šaudyma. Momčilovicius kaip ir turi būti paskelbtas nugalėtoju, bet jis eina pas teisėjus ir prašo duoti Stoegeriui reshoot‘a. Tas sušaudo fantastiškai ir laimi. Pribega prie Momčilovicias- „Do you speak English? It was very very sportsmanlike!“.

Ben Stoeger nebaigė šaudyti:





Deja į pačią shoot-off‘ų pabaiga mano kamera neatlakė karščio ir apkrovų bei nutarė pailsėti. Nepadėjo net bandymai atgaivinti ją radikaliomis priemonėmis – patalpinus į šaildytuvą. Tad, kaip bebutu gaila, apdovanojimų ceremonijos įamžinti nepavyko.





Pabaigai.

Šis Extrimas man buvo septintas iš eilės. Ar patiko? ŽIAURIAI! Ar važiuosiu kitamet? Būtinai! Ar rekomenduočiau dalyvauti – vienareikšmiškai!
Last edit: 2015-06-12 21:57 by Alonas.
The following user(s) said Thank You: dariusgr9

Please Prisijungti or sukurti paskyrą to join the conversation.

Detaliau
2015-06-11 22:05 - 2015-06-11 23:58 #25990 nuo Alonas
Replied by Alonas on topic Extreme Euro Open 2015
III dalis.

Main Match'as

Diena prieš MainMatch‘ą prasidėjo įprasta ginklų patikros procedūra. Smagu buvo sutikti mūsiškius (Edma, Egis, Slava, Arvydas ir Daiva), visada toli nuo namų malonu matyti gerus draugus :)




Organizatoriai, pasimokę iš ankstesnių varžybų, šį kartą paruošė tam tikrų įrankių ir Open diviziono šaulių detuvės, kurios buvo kiek ilgesnės nei leidžiama, be gaileščio buvo „apipjaustomos“ tiesiog vietoje :evil:





Šaulių eilėje pasirodžius Graufeliui minia pradėjo spelioti kur jis šaudys, nes pasigirdo kalbų, kad kažkas, atseit, matė/gidėjo/kalbėjo su juo kad jis šaudys Produkcijoje. Tačiau intriga greitai dingo. Standard Division. Tanfoglio Limited Custom Xtreme .40 S&W.







Teisėjavimui gavau pratimą Nr. 2. Vienas iš sudetingesnių – 32 šuviai, 12 popierinių taikinių (iš jų 4 švytuoklės), 7 metalai, lekstutė. Komandoje turėjau dar viena IROA iš Vokietijos ir teisėją iš Rusijos. Abu mano kolegos pasirodė labai profesionaliai ir apie jų darbą galiu pasakyti tik pačius geriausius žodžius.








Apskirtai, gavęs pratimą, nerimo turėjau daug, nes jame buvo potencialiai nesaugus ruožas – apie 15 m. reikejo begti atgal, bet, ačiū Dievui, absoliuti daugumą šaulių šį techninį elemntą atliko saugiai. Per visas varžybas teko duoti tik du DQ: už atsitiktinį šuvį ginklo strigimo pašalinimo metu ir saugaus kampo pažeidimą. Dėl antro DQ buvo labai nesmagu, nes teko duoti jį gerai pažistomam šauliui – suomiui. Jis daug kartu pats dirbo tesėju EEO, šiais metais atvyko kaip paprastas šaulys ir antra varžybų diena teko nusiusti jį priverstinio poilsio. Bet pažeidimas ten buvo toks akivaizdus, kad mes visi trise sušukome STOP vienu metu. Ir pats šaulys (pagarba jam už tai) net nesiginčiojo ir pripažino, kad tai įvyko.

Bendrai paėmus, teisėjauti visai įdomu. Didžiausias trukumas – nematai kaip kiti šauliai šaudo kitus pratimus bet užtat savo pratime pamatai absoliučiai visus. Pamatai skirtingas taktikas, sprendimus, techniką, emocijas, senus pažistomu sir naujus veidus. Šita prasme ilgame pratime teisėjauti daug įdomiau nei paprastame 12-16 šuvių steidže. Taip, fiziškai žymiai daugiau nusikali, bet bent jau nenuododu.

Šiaip tesėjų darbo grafikas atrodo maždaug taip: keliesi 5 val. ryto, 5:30 pusryčiai, vėliausiai 6 val. jau reikia išvažiuoti į šaudyklą (apie 12 km). Apie 6:30 jau ateini į savo pratimą – statai tentą, keiti taikinius, dažai metalus, patikrini įranga, pradedi brifingą. Pirmas šuvis – lygiai 7 val. ryto. Dienos metu turi 20-25 minutes pietų pertraukai. Išvažiuoji apie 20 val. 20:30 viešbutyje. Išsimaudai, nusileidi į verandą pavalgyti, praleisti porą taurių vyno, pasidalinti su kolegomis teisėjais įspudžiais ir apie 23 val. jau varai miegoti, nes ryt vėl tas pats maratonas ...

Beje, visas varžybas dėvėjau žingsniamatį, buvo tieisog įdomu, kiek gi teks nužingsniuoti per keturias teisėjavimo dienas. Gavosi kiek daugiau nei 61 (šešiesdešimt vienas) kilometras. Ir tai po tiesioginiaiūs saulės spinduliais esant +32 C temperatūrai. Grįžus namo tilpau į džinsus kurių anksčiau negalėjau užsegti :woohoo:

Pora įdomesnių momentų:

Grauffel‘io šaudymas. Vienas žodis – antžmogis. Pas mane į pratimą atėjo kiek suįrzęs nes prieš tai įkalė Miss-Penalti. Pats sudarė savo squado šaudymo eilę, ramiai išklausė brifigą, praėjo syki, pasižiūrėjo taikinius ir nuejo kažkur į pavėsį lauksti savo eilės. Į ugnies liniją atėjo labai suskaupęs. Paleidau jį ir .... po komandos „Range is clear“ ilgai žiūrėjau į taimėrį negalėdamas patikėti skaičiais. Laikas buvo visiškai nerealus. Tarkim, vidutinis sudarė apie 35 sekundės , keliolika šaulių tilpo į 30 sekundžių Jis pavarė per 24! Su Standard ginklu! Norėčiau pamatyti vaizdo įrašą kaip tai atrodė, nes tuo metu atrodė kad žmogus tiesiog skrenda virš žemės, taikiniuose double-alpha atsirada savaime o metalai krenta tiesiog nukreipus ginklą į jų pusę.

Taip pat labai patiko Marijos Guščinos šaudymo ir ginklo valdymo technika, ypač detuvės keitimas. Ištobulinta iki nerealaus lygio. Atrodo žinai, kad šioje vietoje turės keisti, bet judėsis toks staugus, kad vos pagauni jau jo pabaigą.

Prajuokino filipiniečiai. Dauguma jų labai nedidelio ugio, sakyčiau 150-160 cm. Kai kuriuose pratymuose jie fiziškai negalėjo pasiekti aukštesnių portų, jiems statė paaukštinimus. Pagrine šaudo „for fun“, bet buvo ir keli labai stiprūs, tarkim Mary Grace Tan ir, žinoma, Jethro Dionisio, kuri laikiau aršiausiu Grauffel‘io konkurentu.

Sudetingiausias momentas: trečios dienos ryte, apie 11 val. pusė padėjejų (helperių) tiesiog atsisveikino ir dingo. Likome pratime penkiese. Dieną pabaigėme vos pastovėdami ant kojų...



Dar bus pabaiga ...
Last edit: 2015-06-11 23:58 by Alonas.
The following user(s) said Thank You: dariusgr9

Please Prisijungti or sukurti paskyrą to join the conversation.

  • Not Allowed: to create new topic.
  • Not Allowed: to reply.
  • Not Allowed: to edit your message.
Moderatoriai: MKaz