Gavau savo Ar15 civiline klona. Pagamintas Ukrainoje, vadynosi Z-15. Gamintojas "Zbroyar". Bet istiesu jie jos tik surinkineja, visos detales yra is Rock River Arms. Tai reiskia kad sautuve nera jokiu siurprisu kaip buna pas europetiskus gamintojus: visos ismeros ir sregiai yra cioliniai (reiskia kad visi priedai tinka), visos detales (pav. flash hider) galima nuimti, ir pan. Pagrindines mano sautuvo savybes:
Kalibras .223 Remington, vamzdis 16 cioliu
Chromotas vamzdis ir lizdas, chromota spynos grupe
Vamzdzio groveliu zingsnis 1:9, lizdas "karinis". Puikiai tinka pigiems rusiskams soviniams su lengvomis kulkomis ir lakuotomis tutelemis (pav. Barnaul).
Zemo profilio reguliojantis gas block
Floating barrel, quadrail foregrip
Match grade 2-stage trigger
Vamzdis yra sunkiaus profilio, bet neziuraint i tai, sautuvas man atrodo neitiketinai lengvas. Niekur nera jokiu liuftu, net tarp virsutinio ir apatinio resiveriu ikistas specualus gumelis, ir jie vienas kito atzvilgiu absoliuciai nejudo.
Apiforminimas buvo per viena is klaipedos ginklu parduotuviu (jie dabar sutarti su Zbroyar pasirase), tai importiniais dokumentais man rupintis nereikejo.
Dar normaliai nesaudziau, 5 suvius padariau kad issitikinti kad automatika veikia. Veikia

Bandysiu nuotraukos prikabinti.