savo nuomone mėgstu sau pasilikti, turiu SigSauer 516, naudoju sportui ir treniruotėms, iš jo esu iššovęs gal 20000šūvių, šovinius naudojau visokius - barnaulo daug šaudžiau, dabar keli metai tik GGG, ginklą visada naudoju "Sausą", patepu tik besitrinančius paviršius... Niekada nesu turėjęs strigimo ir neiššovimo, čia atsakas į rekomendacijas, kad AR15 turi buti šlapias, be to pasaulio čempionate šaudančių amerikiečių JP irgi buvo sausi ir dirbo kaip laikrodukas, o štai danų buvo šlapi ir turėjo daug nemalonių strigimų. Taip pat ir vamzdžio ilgio, nesutinku su Andrium dėl "spjaudimosi" nes gerai subalansuotas, labai stabilus ir smagus (turiu 2 SigSauer 16" ir 10,5"), manau optimalus variantas yra 12"-14", bet ir su kitais ilgiais nemataų bėdų, bet aš ne apie tai...
mūsų klube Ar15 labai platus asortimentas: Vytis, Astra, SigSauer, ProArms, DanielDefense, Hekler&Koch, Colt ir t.t.
taigi daugumą asu išbandęs ir pažystu turėtojus. Mano šališka nuomonė ir pastebėjimai:
1. Jei turi kapeikų, naudosi sporte ir pamedžioti, nori gero sukomplektuoto rifle kad imi ir šaudai - Daniel Defense.
2. Hekler&Koch viskas su juo gerai, patikimas, aišku sunkesnis, bet jau stūmoklinis, galima drąsiai į karą imti, bet principe sunkiai pasiduoda patobulinimams, nes HK jį pagamino pagal save, mažai kas tinka nuo kitų AR15.
3. SigSauer 516, sunkus, patikimas, tas pats kaip ir su HK, bet pasiduoda patobulinimams, suderinamas su kitais AR15, reikalauja ir rankų darbo, nes pvz apsodų jam praktiškai nėra, dėl dujų kameros, bet jai vėl rinkčiausi, tai tikrai vėl SigSauer'į.
4. Astra lengvas, nebrangus ir tikrai neblogas pasirinkimas, gali puikiai šaudyti su gamykliniu, bet iš principo kompensatorių ir nuleistuką keiti ir turi varžybinį rifle.
5. ProArms yra HK ir SigSauer kopija su savo patobulinimais, kaip ir neblogas ginklas, bet prašosi meilės, nes čekai kad padaryti mažesnę savikaina pataupė ant taikikliu, furnitūros, nuleistuko mechanizmo, bet truputį suinvestavus, galima turėti nuostabų ginklą.
6. Vytis.... gali būti geras ginklas, jei pats žinai ko nori ir tau jį sukomplektuos pagal tavo norus... standartiniai...

iš tikro tai gali pirkti bet kurį, kuris tau arčiau širdies ir piniginės, o jei dar nežinai ar jo tau tikrai reikia, tai tada siūlyčiau PCC pasidairyti, pliusai tai turi ilgąjį ginklą 9x19, gali šaudyti pistoletinėse šaudyklose, varžybose.